ua en ru

Балога здивований своєю появою в матеріалі про Трампа на сторінках The Hill

Балога здивований своєю появою в матеріалі про Трампа на сторінках The Hill Фото: Віктор Балога

На сайті впливового вашингтонського видання The Hill вийшла стаття з аналізом висловлювань європейських політиків про Дональда Трампа до і після обрання, де від України були представлені висловлювання політика, сьогодні нардепа Віктора Балоги. Відповідну ситуацію голова Єдиного Центру, який був згаданий у матеріалі, прокоментував на своїй сторінці у Facebook.

На сайті впливового вашингтонського видання «The Hill» вийшла стаття з аналізом висловлювань європейських політиків про ...

Опубліковано Віктором Балогою 17 листопад 2016 р.

Зокрема, він написав, що дещо здивований, що на ряду з прем'єр-міністрами Великобританії та Угорщини, з президентом Франції автор навів і його висловлювання про кандидата від республіканців ще серпневої давнини, хоча він і не знаходиться у владі.

"Можливо мене процитували тому, що я тоді був правий, і, на відміну від наших чиновників і перших осіб, нікого брудом не поливав, а об'єктивно оцінював ситуацію. Тому сьогодні мені не потрібно червоніти і видаляти "трамповські" пости на Facebook. Кому цікаво, стаття доступна за цим посиланням ... ", - написав політик.

Вчора авторитетне вашингтонське видання The Hill опублікувало статтю, в якій з гумором обговорювалися наслідки помилково обраних позицій і негативних висловлювань на адресу Дональда Трампа з боку правлячих європейських політиків.

Українські ЗМІ з посиланням на матеріал пишуть, що в неділю ввечері в Брюсселі європейські лідери провели "кризові переговори" про те, як реагували на обрання Дональда Трампа президентом США. Вони не змогли прийти до спільної домовленості, і фактично міністри закордонних справ Великобританії і Франції відмовилися бути присутніми, хоча деякі лідери мають більше причин вважати обрання Трампа кризою, ніж інші.

Видання відзначають, що також як консервативні користувачі американських соцмереж розважаються, поширюючи відеоролики репортерів, експертів і гумористів, які гордовито сміялися і передбачили перемогу Клінтон над Трампом, також смішно зараз згадати, що говорили європейські лідери про Трампа до його обрання.

Деякі намагаються виправдатися. Британський прем'єр-міністр Тереза Мей зараз висловлюється обережно щодо своїх коментарів, пишуть ЗМІ.

"Я просто висловила свою думку щодо проведення виборчих кампаній. Я вважаю, що вони повинні проводитися тихо і зважено з адекватним обговоренням проблем".

Угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан пішов значно далі, високо оцінюючи Трампа ще в липні.

"Я слухав кандидата і повинен вам сказати, що він зробив 3 пропозиції щодо боротьби з тероризмом. І я, як європеєць, навряд чи зміг би краще сформулювати те, що потрібно Європі".

Ще більш високу оцінку за Трампу (і те, що ця думка прозвучала саме з України, найбільш дивує) висловив Віктор Балога, український політичний діяч у своєму блозі в серпні: "Наші" аналітики","експерти" і балакучі голови з ВР хочуть здаватися розумними людьми, але не помічають, що в команді Трампа досить впливова група яструбів. Це і Джон Болт і Майк Пенс, які є консерваторами і сповідують класичні погляди республіканців на зовнішню політику, в якій Росія завжди була потенційним ворогом. В цілому республіканці мають проукраїнську позицію. А значить, в разі перемоги, Трамп не зможе ігнорувати думку людей, без підтримки яких не зможе нормально працювати".

Іншим лідерам не так пощастило з їх попередніми висловлюваннями. Президент Франції Олланд повинен переглянути свої коментарі, висловлені літа: "Його безчинства викликають у мене нудоту", - йдеться в тексті статті.