ua en ru

Навколо Балаклії вилучили понад 26 тисяч боєприпасів

Навколо Балаклії вилучили понад 26 тисяч боєприпасів Фото: піротехнік ДСНС

Вибухонебезпечні предмети вилучені в Балаклії та прилеглих населених пунктах

Піротехніки Державної служби з питань надзвичайних ситуацій (ДСНС) вилучили навколо 65-го арсеналу Збройних сил у місті Балаклії та прилеглих населених пунктах вилучили 26 тисяч боєприпасів. Про це повідомляє "Урядовий портал".

"Піротехніками ДСНС вже вилучено понад 26 тисяч боєприпасів, переданих Міністерству оборони України. Загалом, у 10-кілометрову зону ураження потрапили 31,5 тис. га, з них тільки 468 га - територія арсеналу, яку розміновують сапери Міноборони. В даний час піротехнічні підрозділи ДСНС проводять розмінування території на відстані 150-200 метрів від арсеналу. Роботи знаходяться на завершальному етапі. Основний обсяг розмінування повинен завершитися до Великодня. У період святкових днів у Балаклії буде чергувати один піротехнічний підрозділ, після Великодня - три підрозділи, які будуть виконувати заявки місцевих жителів ", - сказав голова ДСНС.

Повідомляється, що ДСНС, відповідно до своїх повноважень, здійснюватиме постійний моніторинг за станом очищеної території і оперативно реагувати в разі виявлення вибухонебезпечних предметів. Також рятувальники будуть супроводжувати в 2017 році сільськогосподарські робіт на територіях, які були забруднені вибухонебезпечними предметами в результаті виникнення надзвичайної ситуації.

Нагадаємо, ппредседатель комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський заявив, що через пожежу на військовому арсеналі в Балаклії Україна втратила боєприпасів на 1 млрд доларів.