ua en ru

У Балаклії військові сапери знешкодили понад 5,6 тисяч боєприпасів

У Балаклії військові сапери знешкодили понад 5,6 тисяч боєприпасів Фото: військові сапери в Балаклії

830 із яких знищені визначеним порядком на спеціальному полігоні

У Балаклії Харківської області військові сапери вже знешкодили понад 5,6 тисяч вибухонебезпечних предметів, які становили загрозу після серії вибухів на території 65 Арсеналу. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Зазначено, що на території арсеналу зараз тривають роботи щодо ліквідації негативних наслідків пожежі на військовому об’єкті за різними напрямками.

"Основний фронт робіт військові сапери виконують на технічній території та по периметру охорони військової часини. Для виконання цих завдань залучено понад 130 військовослужбовців інженерних військ, шість одиниць інженерних машин розгородження типу ІМР-1", - йдеться в повідомленні.

За словами офіцера Центрального ракетно-артилерійського озброєння Озброєння Збройних Сил України Віталія Бондаренка, військові сапери вже знайшли та знешкодили понад 5 600 вибухонебезпечних предметів, 830 із яких знищені визначеним порядком на спеціальному полігоні.

altaltaltaltalt
Фото: знешкодження боєприпасів у Балаклії

Також, за даними відомства, продовжуються роботи з відновлення військового містечка, розташованого поруч із арсеналом, зокрема, проводиться скління вікон, ремонт дахів тощо.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що фахівці Державної служби з надзвичайних ситуацій вилучили в Балаклії 3,7 тисяч боєприпасів.