ua en ru

В Балаклії почалися відновлювальні роботи, 40 будинків пошкоджено снарядами, - Світлична

В Балаклії почалися відновлювальні роботи, 40 будинків пошкоджено снарядами, - Світлична Фото: Юлія Світлична

Протягом доби у місті буде відновлено електропостачання

У Балаклії Харківської області, де з 23 березня відбувалися вибухи на складах боєприпасів, почалися відновлювальні роботи. Про це повідомляє голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична, передає телеканал "112 Україна".

"Пожежу ліквідовано, є поодинокі вибухи, але малої потужності, вони не представляють небезпеки для мешканців. За оцінками наших експертів, близько 40 об'єктів мають сильну ступінь руйнувань і підлягають капітальному ремонту. Близько 100 будинків та об'єктів соціальної інфраструктури - з середнім ступенем руйнування. Ми організовуємо роботу таким чином, щоб в три етапи почати відновлювальні роботи. Перший етап потребуватиме від 2 до 4 днів - це ми зробимо власними силами. Другий до тижня терміну і третій етап - повноцінного відновлення, який потребує тривалого терміну", - сказала Світлична.

На час проведення робіт мешканців пошкоджених будинків розмістять в місцевому готелі (60 осіб) та гуртожитку ДЮСШ (30 осіб).

Також за словами Світличної, в місті відновлено роботу одного з найбільших супермаркетів, в найближчі дні буде відновлена робота інших магазинів. Аптеки повністю забезпечені медикаментами.

"До неділі плануємо повністю відновити електропостачання, до четверга плануємо перепідключити місто до газу", - сказала глава ХОДА.

Нагадаємо, піротехніки очистили від боєприпасів три сектори в Балаклії та 4 населених пункти. Про це повідомляють у ДСНС.