ua en ru

У Бахматюка впевнені, що збережуть ділянку та побудують зерновий термінал у "Южному"

У Бахматюка впевнені, що збережуть ділянку та побудують зерновий термінал у "Южному" Фото: Олег Бахматюк

Агрохолдинг UkrLandFarming, який належить Олегові Бахматюку, оскаржить в апеляційному суді ухвалу Господарського суду Одеської області стосовно земельної ділянки на території Визирської сільради, про претензії на яку заявила агрокомпанія "Олсідз Блек Сі". Про це повідомив заступник генерального директора UkrLandFarming Ігор Петрашко.


"Ми не вважаємо позицію компанії "Олсідз Блек Сі" стосовно земельної ділянки на території Визирської сільради правовою і правомірною. Згадана земельна ділянка межує з водою, тому будівництво на ній може здійснювати виключно наша компанія. Усі рішення стосовно виділення згаданої земельної ділянки в оренду нашій компанії, а також стосовно будівництва, обслуговування та експлуатації на ній об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури, є законними і правомірними. Тому ми готуємо апеляцію на рішення суду першої інстанції й упевнені в позитивному вирішенні цієї справи в апеляційній інстанції", - прокоментував Ігор Петрашко.

Він також додав, що рішення Господарського суду Одеської області не вступає в законну силу в разі подання апеляцій, а тому жодним чином не впливає на реалізацію інвестиційних планів UkrLandFarming. Як відомо, власник холдингу Олег Бахматюк заявив про будівництво перевалювального зернового терміналу потужністю в 10 млн т. Загалом проект оцінюється в 400 млн доларів.

Нагадаємо, Господарський суд Одеської області визнав незаконним договір оренди землі, виданий компанії "Енерго Продукт ЛТД" Визирською сільрадою Комінтернівського району Одеської області 29 грудня 2015 року. Земельну ділянку площею 5,4942 га на території села Визирка компанія Олега Бахматюка отримала в оренду терміном у 49 років.