ua en ru

Бахматюк просить АМКУ надати дозвіл на купівлю "ВіЕйБі банку"

Власник провідного виробника яєць і яєчних продуктів агрохолдингу „Авангард" та найбільшого в Україні земельного банку Олег Бахматюк подав до Антимонопольного комітету документи про отримання дозволу на придбання контрольного пакету «ВіЕйБі банку». Про це повідомила прес-служба бізнесмена.

За словами Бахматюка, він вважає фінустанову перспективною на вітчизняному банківському ринку. Вже найближчим часом, вирішивши проблеми із недобропорядними позичальниками, банк запропонує приватним і корпоративним клієнтам оновлені продуктові лінійки, говорить бізнесмен.

Бахматюк наголосив, що найбільшою проблемою фінустанови на сьогодні є заборгованість перед нею колишнього керівництва «ВіЕйБі банку». «Ми спрямуємо всі законні зусилля на повернення 1 млрд грн, які вивів із фінустанови протягом 2005-2009 рр. через підконтрольні компанії колишній голова спостережної ради банку Сергій Максимов. Моя юридична служба долучиться до роботи над вже поданими юристами «ВіЕйБі банку» судовими позовами. Я також підтверджую намір банку тісно співпрацювати у розслідуванні цієї справи із Генпрокуратурою і Національним банком", - заявив Бахматюк. Бізнесмен переконаний, що ситуація, яка склалась довкола заборгованості Сергія Максимова перед банком, буде вирішена до кінця року.

Також бізнесмен підкреслив, що розгорнута Максимовим брудна кампанія у ЗМІ спрямована виключно на підрив ділової репутації банку та небажання Максимова повертати заборговані кошти. «Ми здивовані такою поведінкою пана Максимова, тим паче, що головою правління «ВіЕйБі банку» є його зять Петро Барон», - сказав бізнесмен.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що «ВіЕйБі банк» подав позов про стягнення з голови наглядової ради і власника 15,4% акцій банку Сергія Максимова 1 млрд грн незаконно привласнених ним кредитних коштів банку.