ua en ru

У Бахчисараї проходять чергові обшуки у кримськотатарських активістів

У Бахчисараї проходять чергові обшуки у кримськотатарських активістів Фото: обшуки у крымскотатарьских активістів (facebook.com/crimeansolidarity)

Окупаційна влада знову прийшла з обшуками до кримських татар

В окупованому Бахчисараї (Крим) проходять чергові обшуки у крымскотатарьских активістів. Про це йдеться в повідомленні в Facebook правозахисної організації "Кримська солідарність".

Повідомляється, що в Бахчисараї прийшли з обшуками до активіста "Кримської солідарності" Сервера Мустафаєва. До його будинку також підігнали автозак, а в двір заїхав автомобіль Volkswagen c тонованими номерами. Також повідомляється, що до Мустафаєва під'їхав адвокат Еміль Курбединов, але його поки не пускають до довірителя.

Крім того, проходить обшук в селі Долинне Бахчисарайського району у Едема Смаїлова. Силовики заблокували в будинку трьох дітей, дружину Смаїлова не пропускають в будинок. Інформація про третій обшук поки не підтверджується.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у анексованому Криму незаконно позбавлено волі 67 громадян України.

"На сьогоднішній день незаконно позбавлено волі 67 жителів Криму, громадян України. Своїх незаконно засуджених батьків чекають вже 105 малолітніх дітей", - заявив лідер кримськотатарського народу Рефат Чубаров.