ua en ru

Багіров: Київська прокуратура не справляється зі своїми обов'язками

Багіров: Київська прокуратура не справляється зі своїми обов'язками

Київська прокуратура не справляється зі своїми обов'язками. Про це на прес-конференції в Національній спілці журналістів заявив голова правління "Міжнародної ліги захисту прав громадян України" Едуард Багіров.

Так, в його організацію за допомогою звернулася співробітниця документально-експертного відділу прокуратури Києва Ганна Мамонова з проханням допомогти відстояти права на свою квартиру, яку вона отримала кілька років тому.

"У 2012 році, після багатьох років сумлінної служби в прокуратурі і проживання в службовому гуртожитку, я нарешті отримала ордер на однокімнатну квартиру за адресою: Київ, вул. Васильченка, 12, кв. 33., куди планувала переїхати з донькою. На момент видачі ордера, там проживав хтось Шапран Микола Іванович, колишній працівник прокуратури з відділу по боротьбі з організованою злочинністю, який нині перебуває на пенсії. Він, у свою чергу, повинен був переїхати до 3-х кімнатну, на яку отримав відповідний ордер в прокуратурі. Але мій колега звільняти мою квартиру відмовився, мотивуючи це тим, що нібито робить ремонт у своїй новій квартирі і не може поки туди в'їхати. Так Шапран морочив мені голову більше 3-х років, і всі ці роки я платила кварплату за цю квартиру. Ніякі скарги начальству і особисті бесіди виселити його не допомагали!", - розповіла Мамонова.

За її словами, коли вона в черговий раз рішуче вимагала впустити її в свою квартиру, Микола Шапран заявив, що взагалі не збирається нікуди виїжджати. Він заявив їй, що тієї його квартири вже немає, і запропонував Анні звертатися в суд, не забувши додати, що "в тебе немає ніяких шансів у мене виграти".

"Я почала звертатися у всі інстанції, особисто звернулася до прокурора Києва Олега Валендюка з проханням розібратися в ситуації і повернути мою квартиру, але скрізь отримала відмову і байдужі поради звернутися до суду. Але ви ж розумієте, яке це - судитися з прокуратурою!" - каже Мамонова.

За версією прокуратури, у всьому винне якесь ТОВ "Стиль-блюз", що нібито порушило умови виділення квартир. За словами прес-секретаря прокуратури Надії Максимець, зараз ведеться слідство і з'ясовується, куди і чому пропала 3-х кімнатна квартира.

"За свою бездіяльність і халатність прокурор Києва Валендюк повинен бути звільнений! Хіба в змозі цей прокурор боротися з злочинністю і що це за прокуратура, яка не може захистити від корупції навіть своїх співробітників!? Ми звернулися в Генеральну прокуратуру і будемо домагатися особистого прийому у генерального прокурора. На цій зустрічі обов'язково вимагатимемо звільнення в. о. прокурора Києва Олега Валендюка, який явно не справляється зі своїми обов'язками!", - підсумував Едуард Багіров.