ua en ru

Б.Колесников є однією з вірогідних кандидатур на пост голови КМДА, - джерело.

За інформацією «Дзеркала тижня» народний депутат України Борис Колесников є однією з вірогідних кандидатур на пост глави Київської міської держадміністрації. Зокрема, на його замовленню соціологічна компанія R&В впродовж декількох тижнів проводить регулярний моніторинг політичних переваг жителів столиці, а також відношення киян до діючого градоначальника. За даними джерела, в даний момент близько 85% киян вважають за необхідне провести перевибори міра міста.

Сам Б.Колесников, а також керівник дослідницької компанії R&В Євгеній Копатько від коментарів утримуються.

Крім того, за інформацією «Дзеркала тижня», юридичні експерти Партії Регіонів спільно з київським мером Леонідом Черновецьким готують нову редакцію закону про столицю. Джерело уточнило, що документ буде більш скрупульозно регламентувати проблеми взаємин центральної влади столиці і її районів, зокрема, питання перерозподілу бюджету і повноважень.

При цьому передбачуваний проект закону про столицю не передбачає розділення повноважень мера столиці і глави Київської міської держадміністрації.

Нагадаємо, що в червні 2009 р. Верховна Рада України в першому читанні голосами БЮТ, НУ-НС, Блоку Литвина і комуністів проголосувала зміни в закон про столицю, де було зафіксовано розділення повноважень київського міського голови, обраного народом, і голови київської міської державної адміністрації (КМДА), що призначається Президентом