ua en ru

Б.Тарасюк: Україна має вимагати від Росії компенсацію за пенсійне забезпечення військових пенсіонерів ЧФ РФ в Криму

Україна має провести переговори з Росією щодо питання покриття пенсійних витрат на військових пенсіонерів Чорноморського флоту РФ, які після відставки вирішили залишитися на постійне місце проживання в Криму. Таку думку висловив голова Народного Руху України, народний депутат Борис Тарасюк, передає прес-служба НРУ.

"Свого часу в 90-і рр. ми підписали разом з іншими країнами СНД угоду, яка забезпечує права військовослужбовців, розкиданих долею по всіх країнах колишнього Радянського Союзу. В цьому відношенні Українська держава виконує свої зобов'язання, чого не можна сказати про інші держави", - сказав він.

"Я думаю, що нашим урядовим структурам необхідно звернути увагу на це. Потрібно провести переговори з Росією та іншими країнами для того, щоб отримувати компенсацію в разі, якщо Українська держава забезпечує пенсію таким військовослужбовцям. Ми повинні домагатися того, щоб Росія забезпечувала компенсацію", - наголосив Б.Тарасюк.

В той же час він закликав не забувати, що багато українців залишилося після своєї служби в Росії і отримують, відповідно, пенсію від РФ. "Це питання треба вирішувати в комплексі", - сказав він.