ua en ru

Б.Обама закликав Д.Кемерона і Н.Саркозі обговорити створення безпольотної зони над Лівією

Президент США Барак Обама закликав лідерів Великобританії та Франції Девіда Кемерона і Ніколя Саркозі обговорити заходи для реалізації резолюції Ради Безпеки ООН про створення безпольотної зони над Лівією, передає РБК. "Усі три лідери вважають за необхідне негайне виконання резолюції РБ ООН і припинення насильства проти цивільного населення з боку режиму Муамара Каддафі", - говориться в заяві Білого дому.
Резолюція РБ ООН, яка дозволила "введення всіх необхідних заходів" для захисту мирних громадян в Лівії фактично дозволяє нанесення авіаударів по об'єктах режиму Муаммара Каддафі.
Раніше сьогодні міністр закордонних справ ФРН Гідо Вестервелле заявив, що Німеччина утрималася при голосуванні по лівійській резолюції в Раді Безпеки ООН, оскільки вважає, що військова операція проти Лівії представляє серйозну небезпеку.
Рада Безпеки ООН сьогодні схвалила резолюцію, що передбачає введення безпілотних зон над Лівією, і "прийняття всіх необхідних заходів" для захисту мирних громадян від сил лівійського лідера М.Каддафі. Резолюція була прийнята більшістю голосів на позачерговому засіданні РБ ООН у Нью-Йорку. За проект резолюції, представленої делегаціями Лівану, Великобританії, Франції і США проголосували 10 з 15 країн-членів РБ ООН. П'ять країн, у тому числі Росія, Німеччина і Китай, від голосування утрималися.