ua en ru

Б.Колесніков: Ринок автодоріг потребує конкурентного середовища

Віце-прем'єр-міністр, міністр інфраструктури України Борис Колесніков виступає за утворення конкурентного середовища на ринку автодоріг та за ліквідацію монополії "Укравтодору" в цій сфері. Про це він заявив на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нам би дуже хотілося створити умови для утворення приватних експлуатантів. На мою думку, це більш надійно, оскільки створиться конкурентне середовище", - сказав Б.Колесніков. Також віце-прем'єр зазначив, що для утворення конкурентного середовища на цьому ринку необхідно запровадити пільгу на податок на прибуток для приватних експлуатантів автодоріг.

Крім того, він заявив, що всі нові автодороги, які будуються в Україні, будуть освітлені. За його словами, 1 км освітлення дороги коштує 1 млн грн, і при цьому, згідно зі статистикою, на таких дорогах у 2,5 рази знижується кількість жертв дорожньо-транспортних пригод.

Також Б.Колесніков зазначив, що під час будівництва нових доріг планується запровадити практику оголошення тендеру на визначення виконавця будівництва доріг. Він зазначив, що "Укравтодор" через дочірнє підприємство "Дороги України" також може взяти участь у такому тендері, а організатором тендерних процедур буде Міністерство інфраструктури.