ua en ru

Б.Колесніков: Реконструкція НСК "Олімпійського" обійдеться в 500-550 млн дол.

Віце-прем'єр-міністр України з Євро-2012 Борис Колесніков прогнозує, що реконструкція НСК "Олімпійського" обійдеться в 500-550 млн дол. Таке припущення він зробив сьогодні на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.
При цьому Б. Колесніков підкреслив, що точної вартості реконструкції стадіону поки назвати не можна через відсутність проектно-кошторисної документації.
"На сьогодні у мене немає кошторису, наприклад, на освітлення, табло, оздоблювальні роботи. До того ж ми поставили перед проектувальниками завдання знайти місце на території стадіону під музей національного спорту, магазини одягу, в яких були б представлені всі українські клуби ... тобто остаточного кошторису на всі витрати ще немає. Але з особистого досвіду можу сказати, що підсумкова сума може скласти близько 500-550 млн дол., що між іншим, на 20% більше, ніж обійшлося б будівництво нового стадіону, який, зазначу принагідно, був б при цьому за якістю вище реконструйованого НСК "Олімпійський", - заявив Б.Колесніков.
Він також повідомив, що на сьогоднішній день вже готові 50% щогл, на які будуть підвішені вантові конструкції.
"Восени вантове покриття буде готове. Зима (2010 р.) і весна (2011 р.) у нас піде на оздоблювальні роботи, на початку березня 2011 р. будемо приживляти натуральний газон, а в кінці липня 2011 р. плануємо зіграти перший матч" , - запевнив Б.Колесніков.
Відносно Львівського стадіону він повідомив, що на ньому вже почалися монтажні роботи горизонтальних з/б конструкцій, а також висловив упевненість, що восени 2011 р. стадіон буде здано в експлуатацію.
Б.Колесніков з приводу Харківського стадіону повідомив, що на стадіоні недостатня кількість входів і виходів для евакуації уболівальників.
"На усунення цього недоліку уряд виділить в цьому році 137 млн грн", - підкреслив віце-прем'єр-міністр.