ua en ru

Б.Колесніков: Потрібно встановити ефективний контроль за акцизними коштами від продажу бензину

Віце-прем'єр-міністр, міністр інфраструктури України Борис Колесніков заявив, що на сьогодні не існує ефективного контролю за акцизними коштами від продажу бензину. Про це він заявив журналістам на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Акциз поки розкрадається. Треба сказати чесно, що ми не маємо чіткої системи контролю за пістолетом на автозаправній станції. Поки ми такого контролю, як у європейських країнах, не маємо, місцева влада не буде зацікавлена в ремонті доріг. Поки місцеві ради не будуть отримувати від 50 коп. до 1 грн з кожного літра бензину, проданого на їх території, ніякого обліку акцизних коштів ми не матимемо... Акциз платять заводи, а необхідно зробити так, щоб акциз стягувався в кінцевій точці реалізації, але тоді невирішено питання з оптовиками, з автотранспортними підприємствами, які отримують паливо на нафтопереробних заводах... (В майбутньому) ми презентуємо нову програму, не заплатити буде неможливо", - сказав Б.Колесніков.

Разом з тим, Б.Колесніков запевнив, що на сьогодні триває робота над удосконаленням контролю за акцизними коштами від продажу бензину і восени вона буде презентована. Він запевнив, що за цієї системи не вдасться розкрадати кошти від акцизів.

Крім того, віце-прем'єр повідомив, що в поточному році на всі комунальні дороги у відповідних бюджетах передбачено 1,5 млрд грн плюс індекс інфляції, тобто близько 1,65 млрд грн.

Нагадаємо, що минулого року було скасовано дорожній збір, натомість введено акцизи на продаж палива, за рахунок яких передбачається будувати та ремонтувати автомобільні дороги.