ua en ru

Б.Колесников: Кабмін планує закупити у Південної Кореї ще 25-30 швидкісних поїздів

Кабінет міністрів планує закупити у Південної Кореї ще 25-30 швидкісних поїздів. Про це в ході наради заявив віце-прем'єр-міністр України - міністр інфраструктури Борис Колесніков, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ми купили 10 швидкісних потягів у Південної Кореї, і в квітні наступного року вони надійдуть в Україну і з'єднають 4 міста, де будуть проходити матчі Євро-2012... Ми також готові розглянути можливість покупки ще 25-30 таких поїздів", - заявив Б.Колесніков.
За його словами, після проведення Євро-2012 уряд буде звертатися до туристичних фірм та операторів для спільної співпраці в частині забезпечення внутрішніх перевезень і розвитку внутрішнього туризму: "Президент поставив завдання, і ми будемо робити все, щоб до 2016 р. у нас не залишилося нічних поїздів з наволочками, крім транзитних. Президент поставив завдання, щоб через всю територію України в будь-який кінець можна було дістатися за 4, максимум 6 годин".
Нагадаємо, наприкінці грудня 2010 р. було підписано контракт з компанією Hyundai Corporation на отримання Укрзалізницею 10 нових міжрегіональних електропоїздів.
Згідно з контрактом, шість електропоїздів будуть доставлені до Євро-2012, ще чотири - у 2012 р. Перші шість поїздів дозволять організувати швидкісний рух між Києвом, Донецьком, Харковом та Львовом.