ua en ru

Б.Данилишин спростує інформацію про свою втечу з України

Екс-міністр економіки України Богдан Данилишин заявив, що не тікав з України, та виїхав на територію ФРН, де знаходився у клініках Баден-Бадена. Про це він сказав в інтерв'ю радіо "Свобода".

"Я офіційно пішов у відпустку 2 серпня 2010 р. 5 серпня я виїхав на територію ФРН, знаходився у клініках Баден-Бадена. Хочу сказати, що я не тікав з України як окремі представники колишньої-теперішньої влади у свій час в Росію чи в інші країни без паспорта і без віз... Я виїхав під своїм прізвищем, зі своїм паспортом. Офіційно є відмітка про вибуття з України, про приїзд у Кельн. Ніде не ховався", - заявив Б.Данилишин.

За словами екс-міністра, перебуваючи за кордоном, він неодноразово давав інтерв'ю ЗМІ та шукав можливості пояснити свою позицію і українській владі, і правоохоронним органам.

"...Коли я навіть дізнався, що проти мене порушена справа, я неодноразово давав інтерв'ю ЗМІ... І на пропозицію української сторони давно я шукав можливості пояснити свою позицію і українській владі, і правоохоронним органам. І така можливість випала. За попередньою домовленістю з українською стороною я був запрошений на територію посольства України в Празі 18 жовтня. Разом зі своїми адвокатами я прибув до посольства України в Празі. Знаходився там впродовж десь 6 годин", - наголосив Б.Данилишин.

Також екс-урядовець заявив, що має намір захищати свої права в Україні.
"З допомогою своїх адвокатів я буду захищати свої права в Україні. І надіюся, що все ж таки настане такий час, коли я зможу довести свою правоту і можливість ефективного захисту своїх прав вже на території України", - додав Б.Данилишин.

Нагадаємо, тимчасовий повірений у справах Чехії у Києві Венцеслав Півонька вранці, 27 січня, передав МЗС України відповідь на ноту української сторони у справі екс-міністра економіки Богдана Данилишина. Про це повідомив радник посольства Чехії Мілан Екерт.
Згідно з рішенням Чеського суду від 13 січня, Б.Данилишин отримав політичний притулок у Чеській Республіці.
МЗС України раніше заявляло, що очікує від Чехії офіційних документів з цього приводу.