ua en ru

"Азовсталь" завершить будівництво ПВП до кінця 2016

Металургійний комбінат "Азовсталь" Групи Метінвест планує до кінця поточного року завершити будівництво комплексу вдування пиловугільного палива (ПВП), чим розпочати поетапну відмову від використання природного газу в доменному виробництві. На даний момент ведеться великовузлове складання металоконструкцій ПВП, повідомляє прес-служба "Метінвесту".

Генеральним підрядником і проектантом в цьому проекті виступає компанія "Метінвест Інжиніринг". Будівництво ведеться із залученням субпідрядних спеціалізованих організацій. Монтажні роботи виконує компанія "Метінвест-Промсервіс". Всі металоконструкції, необхідні для будівництва, виготовлені з продукції підприємств Групи Метінвест.


16 липня монтажники завершили один з найважливіших етапів будівництва – монтаж циліндричної частини накопичувального бункера пиловугільного палива. При проектуванні ПВП враховані передові європейські стандарти екологічної та промислової безпеки.

Вугільний пил буде виготовлятися на ММК імені Ілліча і транспортуватися на МК "Азовсталь" в герметичних залізничних цистернах в середовищі інертного газу.

"Група Метінвест продовжує реалізовувати масштабні інвестиційні проекти на "Азовсталі". Будівництво ПВП – це найбільш дієвий спосіб здешевлення продукції і, відповідно, збільшення конкурентоспроможності підприємства. У проекті ми використовуємо найкращі технології і стандарти. Для цього залучили відомого у світі виробника металургійного обладнання з Німеччини. Наші партнери з Küttner гарантують, що ПВП буде працювати максимально ефективно і без шкоди для екології", - заявив генеральний директор МК "Азовсталь" Енвер Цкітішвілі.

Інвестиції Групи Метінвест в будівництво ПУТ на МК "Азовсталь" становлять понад 17 млн доларів.