ua en ru

Азіатські фондові ринки помітно знижуються

Азіатські фондові ринки помітно знижуються Фото: Азіатські фондові ринки падають

На торги впливають побоювання за економіку Китаю

Азіатські фондові ринки знизилися сьогодні, 27 липня, на тлі побоювань за економіку Китаю, і падіння цін на сировину. Про це повідомляє Reuters.

За даними видання, індекс найбільших компаній, що торгуються в Шанхаї і Шеньчжені, CSI300 впав сьогодні на 8,6 відсотка, а індекс шанхайської біржі Shanghai Composite - на 8,5 відсотка. Індекс Гонконгської фондової біржі Hang Seng опустився на 3,1 відсотка, а індекс китайських компаній, що торгуються в Гонконгу, - на 3,8 відсотка. Одночасно, японський індекс Nikkei впав до двотижневого мінімуму - на 1 відсоток.

На думку аналітиків, падіння на фондових ринках Азії пов'язано, насамперед, з побоюваннями за економіку Китаю - уповільнення економічного зростання країни може обмежити попит на продукцію експортерів інших країн регіону.

Крім того, ринки очікують підсумків наради ФРС, а значить і вірогідного підвищення процентних ставок з вересня цього року.

Нагадаємо, що базова процентна ставка Центробанку США підвищиться до кінця 2015 р., такі очікування озвучила голова ФРС Джанетт Йеллен.