ua en ru

Азіатські фондові ринки знизилися через погіршення макроекономічних показників

Азіатські фондові ринки знизилися в п'ятницю через погіршення макроекономічних показників, передає Reuters.

Азіатські фондові ринки знизилися в п'ятницю через погіршення макроекономічних показників, передає Reuters.

Японський індекс Nikkei опустився на 1,2% до двомісячного мінімуму в п'ятницю і на 2,6% за тиждень. У понеділок японський ринок буде закритий з нагоди державного свята.

Котирування нафтових компаній знижувалися разом з цінами на нафту: Inpex Corp. на 4,9% і Japan Petroleum Exploration Co на 1,8%. Ціна нафти Brent впала до чотирирічного мінімуму нижче 89 дол. за барель за рахунок високого пропозиції при слабкому світовому попиті.

Акції Fast Retailing Co, яка володіє мережею магазинів одягу Uniqlo, подорожчали на 1,7%, тому що компанія очікує більш ніж 30-відсоткового зростання операційного прибутку в майбутньому році.

Південнокорейський індекс Korea Composite Stock Price Index (KOSPI) втратив 1,2% у п'ятницю і 1,8% за тиждень. Інвесторів стурбувала різке скорочення експорту Німеччини, найбільшої економіки єврозони, в серпні.

Акції технологічних компаній подешевшали слідом за 2-процентним зниженням американського індексу NASDAQ в четвер. Котирування Samsung Electronics опустилися на 2,2%, а виробника мікрочіпів SK Hynix - на 4,4%.

Індекс Гонконгської фондової біржі Hang Seng знизився на 1,9% у п'ятницю і виріс на 0,1% за тиждень, а індекс китайських компаній, що торгуються в Гонконгу, втратив 1,7% у п'ятницю і 0,5% за тиждень. Акції банків Commercial Bank of China, China Construction Bank і HSBC Holdings подешевшали приблизно на 1,6 відсотка.

Індекс шанхайської біржі Shanghai Composite знизився на 0,6 відсотка в п'ятницю і виріс на 0,5% за тиждень. Інвестори чекають макроекономічну статистику Китаю за вересень, яка вийде наступного тижня, включаючи звіти про зовнішню торгівлю, інвестиції та роздрібних продажах. Аналітики прогнозують значне уповільнення зростання всіх показників.

Нагадаємо, азіатські фондові ринки, крім Японії, зросли в четвер, 9 жовтня, так як інвестори сподіваються, що Федеральна резервна система відкладе підвищення процентних ставок.