ua en ru

Азіатські фондові ринки, крім Японії, виросли

Азіатські фондові ринки, крім Японії, зросли в четвер, 9 жовтня, так як інвестори сподіваються, що Федеральна резервна система відкладе підвищення процентних ставок

Азіатські фондові ринки, крім Японії, зросли в четвер, 9 жовтня, так як інвестори сподіваються, що Федеральна резервна система відкладе підвищення процентних ставок, передає Reuters.

Ринки Південної Кореї у четвер закриті з нагоди державного свята.

Японський індекс Nikkei знизився на 0,8% до п'ятитижневого мінімуму через зростання курсу ієни. Інвестори продавали акції компаній, орієнтованих на експорт; наприклад, котирування Canon знизилися на 1,7%.

Індекс Гонконгської фондової біржі Hang Seng піднявся на 1,2%, а індекс китайських компаній, що торгуються в Гонконгу, - на 0,9% завдяки надії інвесторів на збереження низьких процентних ставок в США більш тривалий час.

Чиновники ФРС стурбовані, що зміцнення долара може перешкодити зростанню інфляції до цільового показника ФРС 2%, показав протокол вересневої наради Центробанку, опублікований в середу.

Акції банків подорожчали: Commercial Bank of China на 0,8%, China Construction Bank на 1,6% і HSBC Holdings PLC на 0,8%.

Індекс шанхайської біржі Shanghai Composite зріс на 0,3%, наблизившись до 20-місячного максимуму, так як прем'єр-міністр Китаю Лі Кецян пообіцяв нові інвестиції в ряд галузей.

Нагадаємо, 1 жовтня фондові ринки Японії і Південної Кореї впали, а ринки Китаю і Гонконгу були закриті.