ua en ru

Азіатські банки почали масові скорочення робочих місць

Інвестиційні банки та брокерські контори по всій Азії почали широкий раунд скорочення робочих місць, у міру того як боргова криза в Європі і економічний спад Китаю вдарили по фінансовій діяльності в регіоні, передає телеканал "Росія 24".

В ході інтерв'ю інформаційному агентству Reuters п'ятьдесят службовців інвестбанків підтвердили, що покинули місце роботи в останні три тижні, що є тривожним сигналом про масові скорочення середнього та молодшого менеджменту в банківській сфері Азіатського регіону. Скорочення стосуються головним чином відділів з управління інвестиційними коштами, і в найближчі тижні, ймовірно, кількість прецедентів збільшиться.
Серед банків, які скорочують штат співробітників, CLSA, Deutsche Bank, Goldman Sachs і UBS.

"У відповідь на те, що ринкові умови виявилися набагато гіршими, ніж очікувалося, і значний надлишок виробничих потужностей в галузі, ми прийняли важке рішення зі скорочення деяких позицій", - сказала представник CLSA Анна Теган.

Зазначимо, CLSA протягом багатьох років пишалася надзвичайно низьким рівнем скорочень, звеличуючи політику добровільного урізання зарплат. При цьому компанія відмовляється називати плановане число звільнень. Два джерела в CLSA розповіли про скорочення десятків робочих місць в регіоні протягом останніх двох тижнів.

"Банки скоротили 5-7% персоналу, що є незвичним, оскільки це скорочення зазвичай буває в листопаді і грудні", - написав керуючий директор Pemberton Stewart Давид Азар в електронному корпоративному листі, що описує хвилю звільнень. При цьому він додає, що в найближчі місяці очікується більше скорочень.

Хвиля скорочень починається, у міру того як після результатів I кварталу в інвесторів тануть надії на велике зростання економіки в першому півріччі.

Нагадаємо, раніше також повідомлялося, що виробник мікроконтролерів Renesas Electronics Corp. планує скоротити щонайменше 12 тис. робочих місць.