ua en ru

Азербайджан заявив про загибель 12 мирних жителів через обстріли

Азербайджан заявив про загибель 12 мирних жителів через обстріли Фото: конфлікт у Нагірному Карабасі (facebook.com/nkrmil)

Кількість мирних жителів Азербайджану, убитих в результаті чергового військового конфлікту в Нагірному Карабасі, зросла до 12. Ще 35 мирних жителів отримали поранення різної тяжкості.

Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури Азербайджану.

Також повідомляється, що в результаті обстрілів з вірменської сторони, були пошкоджені 66 будинків. Наразі прокуратура проводить експертизу для встановлення тяжкості тілесних ушкоджень, а також для оцінки розміру шкоди, заподіяної цивільній інфраструктурі.

Нагадаємо, військові дії між Вірменією і Азербайджаном поновилися вранці 27 вересня. Конфлікт відбувається у зв'язку зі створенням у 1991 році Нагірно-Карабахської республіки. Азербайджан не визнає незалежності Нагірного Карабаху і вважає, що ця територія була окупована Вірменією. Світова спільнота також не визнає незалежність республіки.

Також кількома годинами раніше президент Азербайджану Ільхам Алієв заявляв про 10 мирних жителів, убитих в районі Нагорного Карабаху.

Крім того, РБК-Україна писало, що Вірменія може укласти військово-політичний союз з Нагорним Карабахом.

Також повідомлялося, що Азербайджан заявив про повне знищення в Карабасі одного з полків армії Вірменії.