ua en ru

Азербайджан проведе військові навчання біля Нагірного Карабаху

Азербайджан проведе військові навчання біля Нагірного Карабаху Фото: Міністерство оборони Азербайджану

Оперативно-тактичні навчання проводитимуться з 19 по 24 червня

Збройні сили Азербайджану проведуть оперативно-тактичні навчання у прифронтовій зоні біля Нагірного Карабаху, а також у Нахічеванській Автономній Республіці та азербайджанському секторі Каспійського моря. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства оборони Азербайджану.

Як зазначається, з 19 по 24 червня проводитимуться оперативно-тактичні навчання з органами управління військ, а також об'єднаннями, з'єднаннями і частинами військ.


Згідно з повідомленням, на навчаннях будуть задіяні близько 25 тис. військовослужбовців особового складу, понад 300 одиниць танків і бойових броньованих машин, понад 100 одиниць ракетних і артилерійських установок, до 40 одиниць військової авіації і більше 30-ти систем протиповітряної оборони, з'єднання кораблів військово-морських сил та частини спеціального призначення.

"Районами проведення навчань визначені полігони в прифронтовій зоні та Нахічеванській Автономній Республіці, а також азербайджанський сектор Каспійського моря", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, особливостями даних навчань є те, що вони будуть проводитися із широким застосуванням наявних на озброєнні нових технологічних засобів і озброєнь з урахуванням сильної системи оборони умовного противника.

"У ході навчань будуть перевірені здатності військ приведення у вищу ступінь бойової готовності, проведення заходів щодо їх перегрупування, а також питання бойового та матеріально-технічного забезпечення. На одному з етапів навчань будуть виконані бойові стрільби", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президенти Вірменії Серж Саргсян та Азербайджану Ільгам Алієв зустрінуться 20 червня в Петербурзі (Російська Федерація). Сторони будуть обговорювати шляхи вирішення конфлікту Нагірному Карабасі.