ua en ru

Азербайджан пропонує хабарі членам ПАРЄ, - The Guardian

Азербайджан пропонує хабарі членам ПАРЄ, - The Guardian Фото: Азербайджан пропонує хабарі членам ПАРЄ

Заплановані витрати на лобіювання інтересів Азербайджану у різних організаціях складають 30 млн доларів

Азербайджан пропонує хабарі членам Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), щоб просувати свої інтереси і додати легітимність авторитарному правлінню президента Ільхама Алієва, передає The Guardian.

Повідомляється, що ПАРЄ наполегливо пропонує організувати наступного тижня широкомасштабне розслідування на тлі останніх звинувачень у корупції.

Так, дві людини з досвідом роботи у Парламентській асамблеї Ради Європи повідомили, що, на їхню думку, членам асамблеї пропонують хабарі за голосування на користь Азербайджану.

Аріф Мамедов, колишній дипломат Азербайджану, який згодом став дисидентом, стверджує, що заплановані витрати на лобіювання інтересів країни у різних організаціях, у тому числі ПАРЄ, складають 30 мільйонів доларів.

Тобіас Біллстрем, шведський делегат і колишній міністр юстиції, сказав, що "дуже авторитетні члени" розповіли йому про те, що їм пропонують хабарі за голосування певним чином.

Біллстрем є одним з 64 парламентаріїв, які підписали резолюцію, що закликає до незалежного розслідування "серйозних і заслуговуючих довіри тверджень про серйозні порушення" пов'язані з Азербайджаном.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Азербайджані почалися широкомасштабні бойові навчання з метою перевірки боєготовності військ.