ua en ru

Азербайджан віддав учасниці "Євробачення" від РФ 10 балів, - МЗС Азербайджану

Азербайджан віддав учасниці пісенного конкурсу "Євробачення" від Росії Діані Гаріповій 10 балів. Про це повідомив міністр закордонних справ Азербайджану Ельмар Мамед'яров на прес-конференції за підсумками зустрічі зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим.

"За даними всіх трьох наших мобільних операторів, Росія посіла друге місце (після України), куди поділися голоси? Яким чином вони зникли? З цим доведеться розбиратися нашому Громадському телебаченню", - сказав він.

Лавров у свою чергу зазначив, що сформована ситуація "не радує" з точки зору того, як організований конкурс.

"Ми домовилися, що, після того як телебачення Азербайджану прояснить правові шляхи отримання вичерпних пояснень, ми узгодимо наші спільні дії, щоб ця обурлива акція без відповіді не залишилася", - сказав Лавров.

Нагадаємо, згідно з результатами, оголошеними в прямому ефірі "Євробачення", Росія не отримала від Азербайджану жодного балу. Після підбиття підсумків конкурсу Громадське телебачення країни провело власну перевірку голосування і не погодилося з офіційними результатами.

Раніше повідомлялося, що Президент Азербайджану Ільхам Алієв вимагав вивчити питання зі зниклими голосами азербайджанців, відданими за Гаріпову.

Читайте також: Скандал на "Євробаченні-2013": Росія заявляє про крадіжку голосів у Діни Гаріпова (відео)