ua en ru

Азербайджан звинувачує Вірменію у створенні "брудної бомби"

Азербайджан звинувачує Вірменію у створенні "брудної бомби" Фото: президент Азербайджану Ільхам Алієв

Президент Азербайджану заявив, що Вірменія незаконно використовує радіоактивні відходи Мецаморської атомної електростанції

Президент Азербайджану Ільхам Алієв звинувачує Вірменію у створенні "брудної бомби". Про це Алієв заявив у Стамбулі під час свого виступу на Світовому гуманітарному саміті, повідомляє АПА.

"Резолюції РБ ООН щодо нагірно-карабахського конфлікту більше 20 років залишаються невиконаними. У той час як резолюції з інших питань виконуються протягом одного дня чи кількох годин", - заявив він, додавши, що це є проявом подвійних стандартів щодо Азербайджану.


Також Алієв закликав Вірменію виконати ці резолюції, а також заявив про те, що Вірменія незаконно використовує радіоактивні відходи Мецаморської атомної електричної станції

"Зараз іншу загрозу регіону являє Мецаморська атомна електрична станція. Є дані про те, що Вірменія незаконно використовує радіоактивні відходи цієї станції. Офіційні представники парламенту Вірменії, політики оголосили в квітні, що у країни є ядерна зброя - "брудна бомба". Міжнародна спільнота має відреагувати на це. Ядерна загроза з боку Вірменії повинна бути зупинена", - заявив Алієв.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство оборони Вірменії представило докази підготовки конфлікту в Нагірному Карабасі з боку Азербайджану заздалегідь.