ua en ru

Вірменія звинуватила Азербайджан у підготовці бойових дій в НКР заздалегідь

Вірменія звинуватила Азербайджан у підготовці бойових дій в НКР заздалегідь Фото: Вірменія звинуватила Азербайджан у розпалюванні нагірно-карабахського конфлікту

Документи екіпажу збитого вертольота підтверджують заздалегідь спланований наступ Азербайджану

Міністерство оборони Вірменії представило докази підготовки конфлікту в Нагірному Карабасі з боку Азербайджану заздалегідь. Відповідні дані надані військовим аташе посольств зарубіжних держав, передають РИА Новости.

Головним свідченням розпалювання конфлікту Азербайджаном стали документи екіпажу збитого азербайджанського бойового вертольота. Вони доводять, що цей вертоліт був перекинутий з Баку на передову для поразки конкретної мішені.


"В якості фактів були представлені документи і карти екіпажу азербайджанського вертольоту, збитого на карабахсько-азербайджанському кордоні", - заявив прес-секретар оборонного відомства Арцрун Ованнісян.

За словами представника Міноборони, це підтверджує факт наявності у Азербайджану заздалегідь розробленого плану широкомасштабних бойових дій.

Нагадаємо, етнополітичнй конфлікт між Вірменією і Азербайджаном в Нагірному Карабасі відновився 2 квітня. Міноборони Вірменії заявило про наступ Азербайджану, після того, як вірменські війська збили азербайджанський вертоліт. Сторонам конфлікту вдалося домовитися про припинення вогню, 5 квітня.

Раніше повідомлялося, що глава Міністерства закордонних справ Туреччини ініціював створення контактної групи по Нагірному Карабаху для врегулювання вірмено-азербайджанського конфлікту.