ua en ru

Азербайджан і Грузія створять сумісну робочу групу по розвитку транспортного коридору з Азії в Європу

Азербайджан і Грузія створять сумісну робочу групу по розвитку транспортного коридору з Азії в Європу через території Грузії і Азербайджану, заявив сьогодні в Батумі на сумісній прес-конференції з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим його грузинський колега Михайло Саакашвілі, пише РБК.

Прес-конференція президентів двох країн пройшла після особистої зустрічі І.Алієва і М.Саакашвілі, а також зустрічі в розширеному складі. "Ми маємо намір розвивати цей напрям, оскільки найкоротший шлях з Пекіна в Європу проходить через Грузію і Азербайджан, ми зацікавлені в розвитку цього транспортного коридору", - підкреслив М.Саакашвілі.

Президент Грузії відзначив, що в ході зустрічі з І.Алієвим обговорювалися ті економічні проекти, які будуть здійснені в кооперації двох країн і партнерів. "Ми маємо намір інтенсифікувати будівництво залізниці Баку-Тбілісі-Карс, яка забезпечить і коротку дорогу з Європи до Азії, і дасть розвиток новим транспортним шляхам", - відзначив він.

У свою чергу президент Азербайджану виразив задоволення тим, що азербайджанські інвестори повірили в інвестиційні можливості Грузії і почали активно вкладати фінанси в розвиток Грузії.

Він відзначив будівництво нафтового терміналу в Кульові і будівництві АЗС компанією SOCAR. "Нас зв'язують узи братерства і дружби, у нас єдина історична пам'ять. Все треба зробити для того, щоб в майбутньому партнерство посилилося, а проекти нафтопроводів і газопроводів служать не тільки нашим народам, але і глобальній безпеці, так що наші народи вносять до цієї справи свій посильний внесок", - відзначив президент І.Алієв, передає агентство Trend.