ua en ru

Азербайджан готовий завдати артилерійські удари по столиці Нагірного Карабаху

Азербайджан готовий завдати артилерійські удари по столиці Нагірного Карабаху Фото: Нагорний Карабах

Міністерство оборони країни також закликає Вірменію дотримуватись норм міжнародного права

Міністр оборони Азербайджану дав вказівку всім видам Збройних сил, включаючи ракетно-артилерійські війська, бути готовими завдати удару з усіх наявних важких озброєнь по місту Ханкенді, який де-факто є столицею самопроголошеного Нагірного Карабаху. Про це повідомили в Міноборони Азербайджану.

"Якщо в найкоротші терміни супротивник не припинить вогонь по нашим населеним пунктам, міністр оборони наказав бути готовим для застосування всіх важких бойових засобів, що знаходяться в розпорядженні Збройних сил, включаючи ракетно-артилерійські війська, з метою нанесення нищівних ударів по місту Ханкенді та інших населених пунктах, що знаходяться на окупованих територіях Азербайджану", - йдеться в повідомленні


Також зазначається, що азербайджанська сторона закликає Вірменію дотримуватись норм міжнародного права.

"У результаті провалу військових дій Вірменські збройні сили, які зазнали тяжких бойових втрат, відкрили вогонь по населеним пунктам, розташованим поблизу лінії зіткнення, тим самим завдали шкоди мирному населенню. Незважаючи на неодноразові і чіткі попередження Міністерства оборони не вдаватися до нелюдським заходів, вірменська сторона змушує Азербайджан вживати адекватні заходи", - додали у відомстві.

Нагадаємо, президент ПАРЄ Педро Аграмунт закликав вивести вірменські збройні сили з окупованих територій Азербайджану згідно з резолюціями Ради Безпеки ООН.