ua en ru

Євромайдан: Азаров бачить в останніх подіях ознаки державного перевороту

Євромайдан: Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив що, те що відбувається в країні, має ознаки державного заколоту. Про це Азаров заявив на зустрічі з головами на зустрічі з послами іноземних держав у Києві.

Євромайдан: Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив що, те що відбувається в країні, має ознаки державного заколоту. Про це Азаров заявив на зустрічі з головами на зустрічі з послами іноземних держав у Києві, повідомляє "5 канал".

"Це має всі ознаки державного перевороту. Це дуже серйозна справа. Ми проявляємо терпіння, але ми хотіли б, щоб і наші партнери не відчували вседозволеність", - сказав прем'єр на зустрічі з послами ЄС, Канади і США у понеділок в Києві.

Азаров додав, що в країні блокуються будівлі держустанов, держслужбовці не можуть потрапити на роботу і виконувати свої основні функції, що матиме вплив на виплату зарплат, пенсій.

У зв'язку з цим прем'єр ще раз звернувся до послів з проханням вплинути на українську опозицію - закликати проводити виключно мирну демонстрацію без застосування сили.

"Повірте, вони до вас прислухаються, і це буде дуже великий внесок", - підкреслив Азаров.

Нагадаємо, кількість мітингувальників у 500 тис. осіб стала рекордною за всю історію України. Ця масова акція відбулася в неділю, 1 грудня, на знак протесту проти жорстокого побиття активістів Євромайдану співробітниками спецпідрозділу "Беркут".

Звернемо увагу, що з 21 листопада в Україні розпочалася хвиля протестів після прийняття Кабміном рішення про призупинення євроінтеграції. Акція отримала назву "Євромайдан". Після подій в ніч на 30 листопада, коли міліція жорстоко розігнала мітинг на Майдані Незалежності, хвиля протестів посилилася. Активісти Евромайдана 1 грудня захопили будівлі КМДА та Будинок профспілок на Хрещатику.