ua en ru

Азаров просить українські підприємства збільшувати прибуток і підвищувати зарплату працівникам

Прем'єр-міністр України Микола Азаров просить українські підприємства збільшувати прибуток і підвищувати зарплату своїм працівникам. Про це він заявив на урочистому засіданні промисловців, підприємців і роботодавців з нагоди 20-річчя УСПП, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми (уряд) будемо все робити, звичайно, щоб зменшувати нарахування до фонду оплати праці, але ваша задача думати про те, скільки ваші люди заробляють. Про інвестиції в людський капітал", - сказав прем'єр.

Він підкреслив, що уряд на 4% знизив податок на прибуток підприємств, однак, почувши вигук в залі про те, що прибуток підприємств практично нульовий, Азаров заявив: "Прибутків нема? Так працюйте так, щоб вони були. А що, Азаров для вас буде прибуток створювати? Азаров повинен створювати умови - це нормальний клімат, нормальна електроенергія і ціни на газ, а ми б'ємося за них, а ваша справа, дорогі мої, створювати прибуток і платити нормальні зарплати людям, щоб росли відрахування до Пенсійного фонду, і люди отримували надбавку до зарплати".

Він також зазначив, що середній рівень зарплати в районі 3 тис. грн - це низький показник, і його необхідно збільшувати.