ua en ru

Азаров вплине на "Перший національний", щоб виступи українських зірок світової класичної сцени транслювалися частіше

Прем'єр-міністр України Микола Азаров має намір просити керівництво "Першого національного" посприяти в організації виступів і трансляцій українських зірок світової класичної сцени. Про це на сьогоднішній зустрічі з українськими зірками світової сцени заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я дійсно звернуся до керівництва "Першого каналу" і попрошу, щоб вони з вами зустрілися і домовилися в якійсь формі про організацію виступів. Або це якісь концерти, або про час (трансляцій виступів світових українських знаменитостей).. Я звернуся до міністра культури і попрошу, щоб він серйозно зайнявся не тільки в середньому, але і координацією (популяризації виступів українських зірок зі світовим ім'ям), тому що я не бачу, хто може зайнятися координацією. Може, якась громадська рада?", - зазначив Азаров.

Він також запросив присутніх зірок стати його радникам, оскільки їх поради йому б допомогли, "тому що, займаючись господарською діяльністю, економікою, звичайно якісь речі упускаєш... і вчасно підказати - це велика справа".

Окрім цього, прем'єр-міністр запросив учасників зустрічі взяти участь в роботі над розробкою законопроекту про меценатство. "Треба подумати, яким чином заохочувати тих меценатів, які виділятимуть кошти на розвиток у нас високої культури", - підкреслив Азаров.

Відзначимо, він також заявив, що в Києві почнеться будівництво нового концертного залу в 2013-2014 рр.