ua en ru

Азаров доручив впродовж тижня створити механізм спрощення логістики зерна

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив впродовж тижня створити комплексний механізм спрощення логістики зерна. Про це він заявив сьогодні на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Уряд створив міжвідомчу комісію, яка оперативно розглядає питання спрощення транспортування зерна. Доручаю Міністерству економічного розвитку та торгівлі, яке координує діяльність цієї комісії, разом з Міністерством доходів і зборів, Міністерством інфраструктури, Мінеістерством аграрної політики і продовольства протягом тижня розробити і подати на розгляд уряду комплексний механізм спрощення логістики і зменшення витрат на ринку зерна", - заявив Азаров.

Він також доручив розробити єдиний порядок заготівлі зернових до регіональних резервів.

"Ще одне завдання для міжвідомчої комісії розробити єдиний порядок заготівлі зернових до регіональних резервів. Ми вже цілком спокійно можемо запровадити систему, яка визначає норматив регіональних запасів, терміни їх створення, а також дозволяє, запровадити механізми міжрегіональної координації у тих випадках, як цього року в АР "Крим" і в Херсонській обл., де через несприятливі погодні умови врожайність 1,5 -2 рази менша за середню", - зазначив Азаров.