ua en ru

Азаров доручив з сьогоднішнього дня почати виконання дорожніх карт зі співпраці з РФ

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив з сьогоднішнього дня почати виконання дорожніх карт зі співробітництва з РФ. Про це на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Позавчора відбулося засідання україно-російського урядового комітету з питань економічного співробітництва. Ми як ніколи ретельно готувалися до нього", - заявив Азаров.

Він запевнив, що у Росії вдалося знайти взаєморозуміння з російським керівництвом про необхідність активізації співпраці.

"Скорочення товарообігу в поточному році майже на 25% між нашими країнами не може влаштовувати ні Україну, ні Росію... Тому ставитися до цього як до бухгалтерії, де ми рано чи пізно можемо звести дебет з кредитом, не можна... Особливо коли мова йде про виробничу кооперацію", - заявив прем'єр.

За його словами, прем'єри і комітет, погодили дорожні карти співробітництва з ряду галузей.

"Доручаю відомствам і підконтрольним комітетам з сьогоднішнього дня почати виконання дорожніх карт", - заявив Азаров.

Нагадаємо, на початку тижня Азаров перебував у Калузі (РФ), де проводив переговори з прем'єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим. Зокрема, під час зустрічі російський прем'єр заявив, що Україна і РФ повинні розробити методи стимулювання взаємної торгівлі.