ua en ru

Україна і РФ мають розробити методи стимулювання взаємної торгівлі, - Медведєв

Україна і Росія мають розробити методи стимулювання взаємної торгівлі. Про це заявив голова уряду Російської Федерації Дмитро Медведєв під час зустрічі з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим, передає прес-служба Кабміну.

"За два останніх роки у нас приблизно на чверть впав товарообіг. Доля України у зовнішньоторговельному обороті скоротилася на 1% - це не дуже гарна тенденція. Тому необхідно проаналізувати ситуацію і подумати над методами стимулювання взаємної торгівлі. Сьогодні ми підписуємо Дорожню карту щодо врегулювання питань інвестиційно-фінансової співпраці", - наголосив Дмитро Медведєв.

У свою чергу Азаров підкреслив, що під час сьогоднішньої зустрічі з Медведєвим обговорювалися масштабні проекти двостороннього співробітництва.

"Ми сьогодні обговорили ряд проблемних питань і знайшли конструктивні рішення. Нам необхідно використовувати наші зустрічі для постановки масштабних завдань, які ми можемо разом вирішити", - сказав Микола Азаров.

При цьому він підкреслив, що надзвичайно конструктивною є співпраця між Україною і РФ у таких високотехнологічних галузях, як авіація і космос, у яких наші країни мають найкращі у світі технології.

Нагадаємо, раніше Микола Азаров повідомив, що товарообіг між Україною та Росією за 8 місяців 2013 р. знизився на 25%.