ua en ru

Азаров доручив уряду підняти рівень дитячого відпочинку

Прем'єр-міністр України Микола Азаров вимагає від Кабінету міністрів і місцевої влади піднімати рівень дитячого відпочинку. Про це він заявив після ознайомлення із станом підготовки дитячого оздоровчого комплексу "Дніпро" до літнього сезону у Київській обл., повідомляє прес-служба Кабміну.

"Нам необхідна надзвичайно серйозна підтримка таких дитячих закладів для того, щоб вони могли піднятися на новий рівень, який відповідає сучасним вимогам.... Я поставив завдання нашим міністерствам і уряду в цілому планомірно піднімати рівень дитячого відпочинку і відновлювати систему дитячого відпочинку", - завив Азаров.

За його словами, у поточному році до літнього відпочинку вже підготовлено майже 20 тис. дитячих таборів.

"Із цих 20 тис. таборів переважна більшість - це табори денного відпочинку, і нам потрібно зробити велику роботу для відновлення тієї системи, яка колись у нас функціонувала, адже за останні 20 років велика кількість баз дитячого відпочинку, на превеликий жаль, перш за все через брак фінансування втратили свою функцію", - наголосив Азаров.

Прем'єр-міністр доручив Міністерству соціальної політики разом із профспілковими організаціями, галузевими міністерствами проаналізувати, що можна зробити для того, аби уже в наступному році краще підготуватися до дитячого літнього відпочинку і надавати якісніші послуги дітям.

Читайте також: Янукович створив робочу групу з питань підтримки та розвитку фізичної культури та масового спорту в Україні