ua en ru

Азаров доручив забезпечити належні умови для надання медичної допомоги хворим на ВІЛ/СНІД

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив невідкладно забезпечити належні умови для надання медичної допомоги хворим на ВІЛ/СНІД та вжити заходів реагування на звернення учасників акції, яка сьогодні відбулася під Будинком уряду. Про це повідомляє прес-служба уряду.

Зокрема, йшлося про зволікання з завершенням будівництва (реконструкції) будівлі Інституту епідеміології та інфекційних хвороб імені Л. В. Громашевського Національної академії медичних наук України за адресою вул. Амосова, 5.

Прем'єр-міністр доручив міністру охорони здоров'я Раїсі Богатирьовій взяти під особистий контроль питання забезпечення належної медичної допомоги, зокрема стаціонарної, хворим на ВІЛ/СНІД.

Також глава уряду дав доручення КМДА, Мінагрополітики забезпечити оформлення правовстановлюючих документів на земельну ділянку для розміщення клініки Інституту епідеміології та інфекційних хвороб імені Л. В. Громашевського Національної академії медичних наук України за адресою вул. Амосова, 5, у Києві.

За результатами звернення громадських активістів, Микола Азаров поставив завдання, зокрема Національній академії медичних наук України, Укрєвроінфрапроекту, КМДА, Мінрегіону, Держбудархінспекції, вжити дієвих заходів для введення в експлуатацію будівлі, де розміститься клініка. Про результати виконання доручення належить поінформувати уряд до 28 жовтня.

Координацію та контроль виконання цього доручення здійснюватиме віце-прем'єр-міністр Костянтин Грищенко.

Нагадаємо, що 8 жовтня 2013 р. представники Всеукраїнської благодійної організації "Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД" провели біля Будинку уряду акцію з метою вирішити проблему доступності лікування для тяжкохворих людей, які живуть з ВІЛ. За інформацією громадських активістів, не здійснений переїзд установи до новобудови по вул. Амосова у м. Києві в установлений строк, без належного стаціонарного лікування та медичних препаратів протягом серпня-вересня 2013 р. залишилося близько 9 тис. пацієнтів.