ua en ru

Азаров доручив МВС посилити захист безпритульних тварин

Прем'єр-Міністр України Микола Азаров доручив Міністерству внутрішніх справ посилити контроль та жорстко припиняти випадки знущань над тваринами. Про це повідомляє прес-служба Кабміна.
Глава Уряду вимагає застосовувати всі можливі правові механізми як для профілактики, так і для покарання осіб, причетних до жорстокого поводження з тваринами.
Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Азаров доручив провести серйозну інвентаризацію проблеми безпритульних тварин в усіх містах, селах і селищах. Міністерство також має запровадити в дію план створення належних умов утримання безпритульних тварин у спеціалізованих закладах та забезпечення превентивних заходів щодо безконтрольного збільшення кількості тварин.
Фахівці профільних відомств повинні надати уряду пропозиції щодо подальшої гуманізації роботи комунальних і санітарно-ветеринарних служб, до компетенції яких належить вирішення зазначеної проблеми.
Нагадаємо, Міністерство екології та природних ресурсів України вже готує зміни до законодавства у сфері поводження з безпритульними тваринами, при розробці яких враховано напрацювання міжнародної спільноти. Відповідальність за порушення законодавства у цій сфері стане більш жорсткою.
У свою чергу Мінприроди ініційовано розробку загальнонаціональної програми будівництва у найбільших містах країни сучасних притулків для собак. Проект будівництва таких закладів за європейським зразком буде реалізовуватися спільно з місцевою владою та громадськими екологічними організаціями. Мінприроди звернулося до міськрад обласних центрів з проханням виділити землю під будівництво притулків для собак та висловило готовність розглядати питання фінансування такого будівництва. Зокрема, міська рада Чернігова вже прийняла рішення про виділення землі під забудову. Наразі триває розробка проекту будівництва. Відповідний проект буде реалізовано і в Києві.