ua en ru

Азаров доручив Міненерго і Мінекономіки підготувати стратегічну програму енергозбереження

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив Міністерству енергетики і вугільної промисловості та Міністерству економічного розвитку і торгівлі підготувати стратегічну програму енергозбереження. Про це Азаров заявив, відкриваючи засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ми продовжуємо переговори з РФ щодо скасування кабальної ціни на газ, але акцент буде зроблений на власні ресурси", - сказав прем'єр. Він закликав забезпечити заміщення газу альтернативними видами енергії, видобувати все більше вугілля, зменшити енергоємність ЖКГ: "Це завдання не на один рік, воно вимагає істотних ресурсів, але воно безальтернативне".
Азаров відзначив, що Президент України поставив завдання підготувати довгострокову стратегічну програму енергозбереження України: "Я доручаю Мінпаленерго і Мінекономіки очолити цю роботу. Але я підкреслюю, що це завдання для кожного міністра".
Нагадаємо, заступник директора департаменту з питань нафтової, газової і нафтопереробної промисловості Міністерства енергетики і вугільної промисловості Костянтин Бородін заявив, що Україна може за 2-3 роки радикально зменшити залежність від російського газу.