ua en ru

Азаров доручив активізувати роботу з наближення технічних регламентів МС та України

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив активізувати роботу з наближення технічних регламентів Митного союзу (МС) та України. Відповідне завдання він поставив перед Міністерством економічного розвитку і торгівлі та Міністерством доходів і зборів, передає прес-служба уряду.

"Треба враховувати реалії, як вони є. Митний союз і нові правила в ньому - така реалія. Пільгових режимів не буде, та ми їх і не вимагаємо. Ми закликаємо партнерів до справедливого застосування правил торгівлі на основі положень Світової організації торгівлі та чинної Угоди про зону вільної торгівлі між країнами СНД. І самі повинні бути готові виконувати ці правила", - зазначив Азаров під час засідання Кабінету міністрів 21 серпня 2013 р.

За його словами, ситуація вимагає активізувати роботу з наближення технічних регламентів МС та України, адаптації експортної документації до нових вимог тощо, при цьому необхідно постійно працювати над власною конкурентоспроможністю.

"Саме тому надзвичайно важливо зараз активізувати і продовжити нашу співпрацю з усіма країнами Митного союзу в частині зближення технічних регламентів та угод, які регулюють митні процедури. Таке завдання я поставив перед Міністерством економічного розвитку і торгівлі та Міністерством доходів і зборів", - сказав прем'єр-міністр.

Разом з тим, Азаров запевнив представників вітчизняного бізнесу, підприємців і промисловців, що уряд завжди стояв і буде стояти на захисті економічних інтересів українських виробників. Зокрема, це стосується і врегулювання питання митного оформлення окремих вантажів з України на території РФ.

Також під час засідання уряду Азаров заявив, що митні ускладнення з українськими товарами на кордоні з РФ не пов'язані з євроінтеграцією України.