ua en ru

Митні ускладнення з українськими товарами на кордоні з РФ не пов'язані з євроінтеграцією України, - Азаров

Прем'єр-міністр України Микола Азаров запевняє, що між Україною і Росією не може бути торгівельної війни і митні ускладнення з українськими товарами не пов'язані з євроінтеграцією України. Про це сьогодні на засіданні уряду повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"В неділю я спілкувався з головою уряду Російської Федерації. Наша спільна думка полягає у тому, що навіть мови про торгівельні війни між Україною і Росією бути не може. Створення перепон і відгородження бар'єрами - це тупиковий напрям в двосторонньому співробітництві будь-яких країн, а тим більше наших, які об'єднує безліч коопераційних та інших зв'язків. Я і голова уряду Росії відкинули всілякі спекуляції, нібито ускладнення пов'язані з інтеграційними процесами України", - сказав Азаров.

Також, за його словами, дана проблема була перебільшена засобами масової інформації.

"Відразу хочу підкреслити, що масштаб проблеми був аж занадто перебільшений і драматизований зусиллями певних засобів інформації. Гарячі голови навіть договорились до того, ніби між Україною і Росією розпочалась торгівельна війна", - додав Азаров.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що Міністерство доходів і зборів України та Федеральна митна служба Росії домовилися про повернення до штатного режиму перевірки українських товарів.