ua en ru

Азаров планує ремонтувати і модернізувати кораблі ВМФ Росії на українських підприємствах

Прем'єр-міністр України Микола Азаров розраховує незабаром підписати угоду про ремонт і модернізацію кораблів Військово-морського флоту (ВМФ) Росії на українських підприємствах.

"Ведуться переговори, росіяни чудово розуміють, що велика частина їхнього флоту побудована на наших заводах, і вони чудово розуміють, що ремонтувати кораблі оптимальніше за все на наших заводах. Такі переговори проходять. І я думаю, що вони завершаться підписанням угоди", - заявив Азаров, додавши, що домовленість дозволить забезпечити роботу українських суднобудівельних і судоремонтних заводів.

20 серпня 2012 р. в Києві міністри оборони двох країн Дмитро Саламатін і Анатолій Сердюков обговорили питання "вдосконалення і розширення форм військової і військово-технічної співпраці". Зокрема, планується, що близько 170 російських і українських підприємств братимуть участь в реалізації програми військово-технічної співпраці, що розробляється в даний час, розрахованої до 2017 р. Дана програма покликана сприяти розвитку взаємовигідних зв'язків в створенні, модернізації, ремонті і утилізації озброєння і військової техніки. При цьому в повідомленні Міноборони РФ особливо підкреслювалося, що частина технічних питань по утилізації боєприпасів і військової техніки Чорноморського флоту вже вирішена.