ua en ru

У Києві відкрито автовокзал "Видубичі" вартістю 57 млн грн

У Києві відкрито автовокзал "Видубичі" вартістю 57 млн грн. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Роботи виконувалися за кошти держбюджету та Південно-Західної залізниці.

За словами начальника Південно-західної залізниці Олексія Кровопішина, весь комплекс коштує близько 0,5 млрд грн, а сам автовокзал - 34 млн грн: "Від початку і до кінця цей комплекс коштує 0,5 млрд грн: 200 млн грн на перенос теплових мереж, та інженерія близько 100 млн грн, тунель - 57 млн грн, сам автовокзал - 34 млн грн".

Натомість у поширеному прес-релізі зазначена вартість автовокзалу у 57 млн грн.

Автостанція "Видубичі" входить до проекту будівництва залізнично-автомобільного мостового переходу через Дніпро в Києві на залізничній дільниці Київ-Московський-Дарниця. Комплекс розміщений в районі ст. м. Видубичі в Голосіївському районі Києва, на перетині Наддніпрянського шосе та Саперно-Слобідської вулиці.

Загальна площа станції - 4,26 га. Вокзал обслуговуватиме приблизно 20 тис. пасажирів на добу. З автостанції курсуватиме транспорт за 70 маршрутами.

Разом з будівництвом автостанції виконано благоустрій привокзальної території - заасфальтовано 7,5 тис. кв. м, вимощено 4,8 тис. кв м тротуарів.

Раніше сьогодні прем'єр-міністр України Микола Азаров під час відвідування виставкового форуму повідомив: "Вокзал Видубичі - довгоочікуване будівництво... Весь цей проект ще не зовсім завершений, не встигаємо, як хотіли, до Дня Незалежності відкрити цілий комплекс... А автовокзал запрацює відмінно, і в найближчий місяць, я думаю, ми завершимо роботи з комплексу Видубичі".

Нагадаємо, в травні в Києві відкрився міжнародний термінал аеропорту "Київ" вартістю 340 млн грн.