ua en ru

Азаров звертався з проханням про зустріч з Баррозу і ван Ромпєєм, але ці зустрічі не були підтверджені, - Тейшейра

Прем'єр-міністр України Микола Азаров поводився з проханням про зустріч з Президентом Європейської ради Германом ван Ромпєєм і головою Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу. Про це сьогодні в Києві заявив глава представництва ЄС в Україні Жозе Мануел Пінту Тейшейра, передає кореспондент РБК-Украина.

Тейшейра додав, що "ці зустрічі не були підтверджені".

Крім того, Тейшейра заявив, що у нього немає підтвердження, що Азаров сьогодні зустрічався з верховним представником Євросоюзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон.

Нагадаємо, раніше сьогодні прес-служба Кабінету міністрів Україна опублікувала звіт про зустріч Азарова і Ештон в Брюсселі.

9 травня 2012 р. в ЗМІ з'явилася заява Президента Європейської Ради Херман ван Ромпей про те, що прем'єр-міністрові України Миколі Азарову не слід відвідувати Брюссель для участі в засіданні Радого з питань співпраці Україна-ЄС, яке відбудеться 15 травня.
В той же час, в прес-службі Єврокомісії заявили, що ЗМІ некоректно інтерпретували інтерв'ю єврочиновника, а порада прем'єр-міністрові України Миколі Азарову не їхати до Брюсселю не стосувався засідання Радого з питань співпраці Україна-ЄС 15 травня.