ua en ru

Азаров: Треба активізувати поетапну модернізацію економіки

Прем'єр-міністр України Микола Азаров переконаний, що для виконання вчорашнього доручення Президента про відновлення економічного зростання, треба активізувати реалізацію програми поетапної структурної модернізації економіки. Про це Азаров заявив на сьогоднішньому засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Президент України вчора на засіданні Ради регіонів поставив перед Кабінетом міністрів завдання: відновити стійке економічне зростання і одночасно забезпечити перехід до формування якісно нової економічної моделі. Глава держави наголошує, що головний потенціал економічного зростання полягає у внутрішньому попиті на досить місткому українському ринку", - нагадав Азаров.

Він додав: "Уряд зобов'язаний виконати Національний план дій на 2013 рік, принципові положення якого вчора були оголошені на Раді регіонів. Є очевидні пріоритетні завдання. По-перше, негайно треба активізувати реалізацію програми поетапної структурної модернізації економіки - з метою сталого розвитку, перш за все, на базі внутрішнього ринку. Ключова задача - зробити акцент на розвитку реального сектору, створенні нових робочих місць і забезпеченні гідної оплати праці".

Також Азаров сказав, що уряд повинен "буквально по галузях і регіонах розписати всі доступні напрями економічного зростання і під них призначити заходи та фінансові ресурси, без яких плани - тільки декларації".

Читайте також: Завданням уряду в 2013 р. буде поліпшення стану платіжного балансу України, - Азаров