ua en ru

Азаров наполягає на якнайшвидшому створенні Адріатичного газового коридору

Прем'єр-міністр України Микола Азаров наполягає на якнайшвидшому підписанні меморандуму про створення Адріатичного газового коридору, який зв'язує Україну, Угорщину та Хорватію. Про це він заявив сегондя під час зустрічі з віце-прем'єр-міністром, міністром державного управління та юстиції Угорщини Тибором Наврачічем, передає прес-служба Кабміну.

"Ми сподівалися підписати цей меморандум в Брюсселі, сподівалися підписати його в Києві. Сьогодні це підписання не відбулося. Я вчора говорив з віце-прем'єр-міністром Хорватії, що необхідно зробити все для того, щоб прискорити підписання цього меморандуму", - сказав Азаров.

Він додав, що для підписання цього документа готовий особисто приїхати в Будапешт або Загреб, або ж запросити двох прем'єрів в Київ.

"Це надзвичайно великий важливий проект, і участь трьох прем'єр-міністрів показала б його важливість та актуальність", - зазначив глава уряду.

Прем'єр-міністр також підкреслив необхідність виконання всіх домовленостей, досягнутих під час його візиту в Угорщину в березні поточного року. Зокрема, за словами Азарова, необхідно активізувати спільну практику перетину державного кордону.

Наврачіч, у свою чергу, запевнив Азарова в намірах безумовно виконувати двосторонні домовленості. Він також погодився, що меморандум з Адріатичного коридору треба підписати якомога швидше.

"Ми також вважаємо, що необхідно підписати цей меморандум", - сказав Наврачіч.

Нагадаємо, раніше віце-прем'єр-міністр Хорватії Бранко Грчіч заявив, що питання про будівництво Адріатичного газового коридору буде ще обговорюватися.