ua en ru

Азаров наполягає на необхідності імпортозаміщення товарів для школярів

У програму імпортозаміщення, яку розробляє уряд, має бути внесено розділ про виробництво товарів для школярів. Про це заявив у четвер, 25 листопада, прем'єр-міністр Микола Азаров на брифінгу після відвідання магазину "Дитячий світ" у Києві, повідомляє прес-служба Кабміну України.
"Зараз уряд працює над програмою імпортозаміщення. Я думаю, що ми туди внесемо спеціальний розділ, який буде спрямований на те, щоб відновити у нас в країні виробництво усього того, що необхідно для школярів", - сказав Микола Азаров.
Він додав, що імпортозаміщення стосуватиметься не лише виробництва шкільної форми, але й портфелів, спортивних костюмів тощо.
Глава уряду ознайомився у "Дитячому світі" з цінами на товари для школярів, оскільки, за інформацією батьків школярів ЗОШ N 258 Дніпровського району Києва, для того, щоб зібрати дитину до школи, необхідно витратити близько 1,5 тис. грн. Батьки впевнені також, що у магазинах переважають товари китайського і турецького виробництва.
"Ми переконалися, що це не зовсім так - є і товари вітчизняного виробництва, хоча їх не так багато, а ось ціни дійсно могли б бути нижчими, а асортимент і якість - більшими. Особливо, з урахуванням тих пільг, які ми цьогоріч надали нашій галузі легкої промисловості", - підкреслив прем'єр-міністр і нагадав, що чинний Податковий кодекс звільняє легку промисловість від сплати податку на прибуток.