ua en ru

Азаров сподівається на приєднання всіх країн СНД до договору про ЗВТ

Прем'єр-міністр України Микола Азаров сподівається, що скоро всі країни-учасниці СНД приєднаються до договору про зону вільної торгівлі. Про це він повідомив сьогодні в Ялті на зустрічі з прем'єр-міністром Киргизії Жанторо Сатибалдієвим, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Якщо ми говоримо про створення великої серйозної зони вільної торгівлі, необхідно, щоб всі інші країни її підписали, провели всі необхідні процедури і приєдналися до угоди", - сказав глава українського уряду.

Також повідомляється, що Україна і Киргизія домовилися активізувати співпрацю в культурній, науковій сферах і, зокрема, обговорити можливість проведення Днів культури Киргизії на Україні і України в Киргизії. Сатибалдієв попросив український уряд розглянути можливість назвати одну з вулиць в Києві ім'ям Чингіза Айтматова.

Договір про зону вільної торгівлі в СНД був підписаний 18 жовтня 2011 р. 8 країнами: Україною, Росією, Білоруссю, Вірменією, Казахстаном, Киргизією, Молдовою і Таджикистаном. В той же час Азербайджан, Туркменістан і Узбекистан вирішили додатково розглянути питання приєднання до цього договору.

20 вересня документ набув чинності для України, Білорусі і Росії. В інших країнах ратифікаційні процедури ще не завершені.

Читайте також: У Ялті пройшло засідання ради глав урядів СНД