ua en ru

Азаров: Місія МВФ може приїхати до України у вересні 2011 р. (доповнення)

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) може приїхати до України у вересні 2011 р. Про це заявив прем‘єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ми виконуємо всі наші домовленості, працюємо відповідно до програми. Міністр фінансів і міністр палива та енергетики в минулу п'ятницю і суботу вели переговори з місією, вони зустрічалися з виконавчим директором МВФ, зустрічалися з керівником місії, і ми намітили програму наших дій. Я думаю, що у вересні місія приїде в Україну і ми всі питання, про які ви говорите, будемо розглядати", - заявив Азаров.
Прем'єр-міністр також додав, що для уряду зараз найголовніше завдання - стабілізація цінової ситуації: "Це не допустити розгону інфляції. Це найголовніше завдання, тому що інфляція б'є по людях і по економіці. Якщо МВФ хоче стабільності в Україні, а програма нашої співпраці перш за все включає в себе стабільність в Україні, відповідно ми повинні зважувати наші кроки відповідно до нашої програми".
Нагадаємо, результатом консультацій з МВФ, проведених 17 червня делегацією України у складі міністра фінансів Федора Ярошенка та міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойко, стала підтримка МВФ продовження активної роботи з Україною за програмою співпраці.