ua en ru

Автомобілі 55-го "гумконвою" РФ заповнені максимум на 30%, - Слободян

Автомобілі 55-го "гумконвою" РФ заповнені максимум на 30%, - Слободян Фото: Слободян розповів, що знаходиться в автомобілях гумконвою РФ

Українські прикордонники здійснили лише візуальний огляд

Помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян заявив, що автомобілі в складі 55-го російського гуманітарного конвою заповнені максимум на 30%, передає "112 Україна".

"З 6:30 до 7:25 через два контрольних пункту пропуску "Донецьк" і "Матвєєв Курган" на в'їзд в Україну прослідувало 70 автомобілів в складі гумконвою. Представники української міжвідомчої групи здійснювали тільки візуальне спостереження без виконання контрольних функцій", - зазначив він.

Слободян підкреслив, що в ході візуального огляду гумконвою українські прикордонники встановили, що автомобілі заповнені максимум на 30%.


"В основному, це медикаменти, продукти харчування, книги. Також два автомобіля - меблі для кінотеатрів", - додав помічник голови Держприкордонслужби.

Крім того, він зазначив, що проходження вантажу знімали представники російських телеканалів.

"Як би вони (автомобілі гумконвоя, - ред.) їдуть до Донецька та Луганська. Як правило, повертаються через кілька годин. Наші здійснюватимуть спостереження і, по можливості, огляд вантажівок", - додав Слободян.

Нагадаємо, "гумконвой" Російської Федерації для окупованого Донбасу сьогодні вранці, 25 серпня 2016 року, перетнув російсько-український кордон.